Körmendi Bóbita Bábcsoport
Menü

 

 

 
Óvodánk
 
Napi bölcsességek
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Zene
 
Friss hírek
 
Bemutatkozás

A Bóbita Bábcsoport 1998 júliusában alakult, 6 taggal. A munkát a Dr. Batthyányné Coreth Mária Óvodában végezzük, az előadásokra való felkészülést és a díszlet és bábkészítést is. A tagok az évek alatt változtak, az alapító tagok között például szerepel Kőházyné Fasching Anikó és Bognárné Peszeszér Lívia, akik azóta Körmend másik óvodájában tevékenykednek, de ma, 2006-ban is 6 fő a létszámunk.

A Bóbita Bábcsoport célja egyrészt a nagymúltú körmendi bábcsoport hagyományainak feltámasztása, másrészt a többi kulturális csoportok mellett a közönség (elsősorban az óvodások és kisiskolások) szórakoztatása.
Az előadások mellett színvonalas műhelymunka folyik a próbákon (hangpróba, díszlet, jelmez-bábkészítés, zenei hangok megkeresése, bábdarabbá írás stb.) 

Bemutatóik nagy részéről hírt adunk a Körmend TV-n keresztül.


 

Eddigi fellépéseink rövid története:
1998.
Várkert Ételbár 08.12. Adj Isten egészségére
Színház Aulája 08.19. Adj Isten egészségére
6-7 pici mese: a Körmend TV mese műsorában: Erdei fogászat. A két kicsi bocs meg a róka. A szegény ember és a róka. A kisegér. A kecskék c. mesék


1999.
November: Erdei fogászat óvodásoknak és a 3 általános iskola 2-2 első osztálya számára (3 előadás)
December: Luca-Nap a Színházteremben. Mikulás-túra: Olcsai Iskola A legszebb ajándék c. mese. Gasztony-Mikulás


2000.
Kultúrával a Nyugat Kapujában kulturális rendezvény: A húsvéti ajándék c. mese átdolgozása.
Vasi Múzeumfalu, Szombathely 2000. április; MMIK megyei döntő június, szintén a húsvéti műsorral.
November: Kacor király c. magyar népmese
December: Karácsonyi csillag c. zenés bábfeldolgozás Jézus születéséről.


2001.
Február: Seprűs táncok Farsangi csúfolkodók címmel az óvodában
Március: Kolontos Palkó című Benedek Elek mese; Előadás az Alapfokú Művészetoktatási Intézményben bábmozgatás, elemzés.
Május: gyermeknap: a Színházteremben és az óvodában; Falunap Csákánydoroszlón
December: A legszebb ajándék című bábmese


2002.
Február: A só című magyar népmese
Május: Gyermeknap az óvodában, Nádasdon, Falunap Csákánydoroszlóban; Kiválóak fogadásán (Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskolában),
Július: Flaszter Fesztivál
November: Józsa Éva főiskolai docens bábszínész meghívása, előadása óvodánkban
December: A szállást kereső Mária című zenés játék gyertyafényben, Színház aulájában a rászorulók karácsonyán ill. három előadás az óvodában.


2003.
Április: Előadás az óvodásoknak A húsvéti ajándék címmel, bábszínház a leendő óvodásoknak.
Május: Kiskondás című Illyés Gyula mese óriásbábokkal óvodában, Nádasdon és Csákánydoroszlóban.
Június: Ugyanezt a darabot adtuk elő az Olcsay-Kiss Zoltán Általános Iskolában a kiválóak fogadásán.
November: Az erdei fogászat c. mese az óvodai Egészségnevelési Hétre
A Szállást kereső Mária c. dramatikus játék az Adventi Játszóházban óvodásainknak és szüleiknek.                                                                       December:
A legszebb ajándék c. mese az óvodában és Magyarnádalján a Mikulás-váráson. Karácsony előtt minden csoportban külön előadtuk a Betlehem c. műsort.

 

2004.

Február: Népi csujjogató az óvodai Farsangon.

Április: A Három nyúl c. átdolgozott mese óvodásainknak Húsvét előtt.

Május: Gyermeknapi műsorunk a Brémai muzsikusok c. bábdarab előadását láthatták óvodásaink és szüleik. Ezzel a műsorral léptünk fel Csákánydoroszlóban illetve Harasztifaluban a Falunapon.

Augusztus 19-20-án Városi rendezvényen szerepeltünk.

November: Erdei fogászati rendelő c. mesével léptünk fel az óvodai Egészségnevelési Héten, illetve a nádasdi Általános Iskolában.

Ugyanebben a hónapban a körmendi KASZT felkérésére báb-betétet készítettünk a Karinthyász c. darabukhoz.

December: Télapóvárás c. bábmese az óvodában.

Karácsonyi készülődéskor pedig a Kisded születik c. népi pásztorjátékot adtuk elő az óvodásoknak.

 

2005.

Február: Farsangi csujjogatók az óvodában

Május: Vasváron minősítő megmérettetésen szerepeltünk a Karinthyász című KASZT-darabban a báb-betéttel.

Majd a Városi és óvodai  Gyermeknapon illetve Csákánydoroszlóban a Falunapon adtuk elő új mesénket az Erős János c. népmesét.

Júniusban nagyszabású udvaravató kereteink belül nézhették meg a szülők és gyermekek ezt a mesénket.

Augusztusban Felsőberkiben a Falunapon szerepeltünk, majd szeptemberben Harasztifaluban a Pogácsafesztiválon adtuk elő bábmesénket.

November: ismét új mesét készítettünk, a Kiskakas gyémánt félkrajcárja c. bábdarabot adtuk elő az óvodai Egészségnevelési Héten 2 ízben is.

December: Adventi Játszóházban a Szálláskereső  Mária c. dramatikus játékot adtuk elő.

Majd az Olcsay-Kiss Zoltán Általános Iskola szervezésében, a Mikulás túrán részt vevők láthatták a Művelődési Házban A kiskakas gyémánt félkrajcárja c. mesénket.

A városi Luca-napi vásáron pedig kétszer is láthatta a közönség ezt a darabot.

 

2006.

Január 14-én lehetőséget kaptunk arra, hogy Vas megye határain kívül is megmutathassuk tudásunkat. A Budapesti Merlin Színház felkérésére a fővárosba utaztunk, ahol Körmend művészeti csoportjai mutatkoztak be. Két mesénket vittük el: A Brémai muzsikusok és a Kiskakas gyémánt félkrajcárja c. bábelőadást láthatta a budapesti közönség.

Február: Minősítő megmérettetésre mentünk Celldömölkre, a II. Ezerlátó Mesefesztiválra.A Brémai muzsikusok c. bábdarabunk előadása után a II. díjat, a Csodalámpa-díjat ítélte nekünk a zsűri, amelyben olyan neves személyiségek foglaltak helyet, mint Gabnai Katalin drámapedagógus, a színházművészeti egyetem tanára, Lengyel Pál rendező és Lőkös Ildikó dramaturg.

 

1999 óta pályázunk az Önkormányzat felé, amely az előadások sikerét segíti elő.

Rendszeresen jelennek meg cikkek rólunk és munkánkról a médiában; a Körmendi Híradó, a Körmendi Figyelő, a Rábavidék hasábjain is szerepeltünk, de többször olvashattak rólunk már a megyei napilapban, a Vas Népében is.

Többször voltunk szereplői a Városi Televízió műsorának is.

 

Jövőben is szeretnénk sikeresen végezni munkánkat, előadásainkkal örömet szerezni a gyerekeknek, szüleiknek

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Óra
 
Naptár
2018. Október
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
névnap
 

Google

 
Időjárás
 
Linkek
 
Egyéb linkek
 
Társoldalak

Bartokiovi

kormend.hu

 

Hun-Web Linkek

Aranytulipán Bábcsoport

 

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel f&#251;szerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!